24 Αύγουστος 2016, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2016, 22:04

Το στρατόπεδο Καρατάσιου θα πάρει ζωή με «Μνήμες Ποντιακές»

  • Το στρατόπεδο Καρατάσιου θα πάρει ζωή με «Μνήμες Ποντιακές»
    (Φωτ.: Ποντιακές Μνήμες στο στρατόπεδο Καρατάσιου 2015 / Ένωση Ποντίων Πολίχνης)

Σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του στρατοπέδου Καρατάσιου, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ως χώρος πρασίνου και αναψυχής, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης εδώ και επτά χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή διοργανώνοντας πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο τους ανεκμετάλλευτους χώρους του στρατοπέδου.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 26 έως την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ένωση Ποντίων μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου δίνουν το ραντεβού τους πάλι στον ίδιο χώρο, για να προσφέρουν μοναδικές στιγμές παράδοσης και πολιτισμού. Το pontos-news.gr μίλησε με την πρόεδρο της Ένωσης Πόπη Πολυματίδου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων.

Ως ένα σημαντικό γεγονός το περιμένει ο κόσμος, λέει στο pontos-news.gr η πρόεδρος της Ένωσης και με ιδιαίτερη χαρά τονίζει πως το σωματείο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα του στρατοπέδου. Προσφέρει πολιτισμό και παράδοση, ενώ στηρίζει τους πολίτες στο δίκαιο αίτημά τους για αξιοποίηση του χώρου.

«Έρχεται ο κόσμος πιο κοντά και στην παράδοση και στο πράσινο· σε χώρους πρασίνου που μένουν ανεκμετάλλευτοι τόσα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ26
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2016
21:00
Από τις 26 ως τις 30 Αυγούστου 2016 στο πρώην στρατόπεδο.