23 Αύγουστος 2016, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2016, 09:16

Πώς θα πάρετε μεγαλύτερο επίδομα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

  • Πώς θα πάρετε μεγαλύτερο επίδομα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Δικαίωμα υποβολής τροποποιητικής αίτησης, αποκτούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση των υπηρεσιών πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας στο διαδικτυακό τόπο keaprogram.gr τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα διαδικασία που δίνει το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικής αίτησης.

Η συγκεκριμένη προσθήκη κρίθηκε απαραίτητη, καθώς όταν ξεκινήσει η καταβολή του ΚΕΑ, τον Σεπτέμβριο, ίσως προκύψουν περιπτώσεις δικαιούχων, που θα διαπιστώσουν ότι λαμβάνουν ποσά, μικρότερα από εκείνα που έχουν υπολογίσει.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό βοηθήματος, αφού βέβαια προσκομίσουν ταυτόχρονα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, με τις τροποποιητικές αιτήσεις, θα μπορούν να διορθωθούν γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία, τυχόν λάθη που μπορεί να έχουν γίνει σε επιμέρους ζητήματα της διαδικασία, όπως είναι για παράδειγμα, η καταγραφή του σωστού ταχυδρομικού κώδικα (ΤΚ), του δικαιούχου. Πάντως, η νέα αίτηση που θα υποβληθεί, θα αποτελεί συνέχεια της παλιάς, με την έννοια ότι οι βασικές παραμέτρους της αρχικής αίτησης θα διατηρούνται (όπως για παράδειγμα το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία διεύθυνσης).