22 Αύγουστος 2016, 22:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2016, 22:36

ΔΙΣΥΠΕ: Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία

  • ΔΙΣΥΠΕ: Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία

Την «ικανοποίησή» της για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, που αφορούσαν «στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και στην προσχηματική ματαίωση της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά στον ιστορικό Πόντο» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με καθαρές κουβέντες και παρρησία, σεβόμενος την ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου και την ελληνική ιστορία με γνώμονα την αλήθεια και την δικαιοσύνη ζήτησε από την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο. 

»Να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας που διέπραξε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου και να ζητήσει συγνώμη. Να σταματήσει τις δικαιολογίες περί τελουμένων έργων στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες και συμφωνίες που έχει συνομολογήσει», σημειώνεται.

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τίμησε το θεσμικό του ρόλο και την πολιτική του διαδρομή και επιβεβαίωσε την θέση της Ελλάδος στο κάδρο των πολιτισμένων κρατών που σέβονται τα δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ιστορία των άλλων λαών και τα διακηρύσσουν προς πάσα κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Παρχαρίδης και ο γ.γ. της Συνομποσπονδίας Γιάννης Αντωνιάδης.