22 Αύγουστος 2016, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2016, 17:05
Ποντιακά
OFF

Υποχρεωτικό μάθημα η κολύμβηση από τον Σεπτέμβριο

  • Υποχρεωτικό μάθημα η κολύμβηση από τον Σεπτέμβριο

Δίχως τέλος είναι οι αλλαγές που περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά. Σε όλα όσα έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες, προστέθηκε σήμερα και η είδηση ότι το μάθημα της κολύμβησης μπαίνει από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία!

Το μάθημα θα ισχύει για σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, ενώ θα διδάσκεται υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ' τάξης. 

Η εγκύκλιος προβλέπει διδασκαλία του μαθήματος και στην Δ' τάξη αλλά σε ειδικές περιπτώσεις. Πρόκειται για 10-12 μαθήματα που θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο, εκτός κι αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις. Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου που θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη διάρκεια της διδασκαλίας του αντικειμένου.

Οι σχολικές μονάδες θα ενημερωθούν για τα κολυμβητήρια στα οποία θα υλοποιηθεί το μάθημα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ έως τις 7 Σεπτεμβρίου οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να δηλώσουν στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής της οικείας διεύθυνσης το τρίμηνο στο οποίο θα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης, την ήμερα, το διδακτικό δίωρο και το κολυμβητήριο που επιθυμούν.

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.