22 Αύγουστος 2016, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2016, 17:01

Νερό και τρόφιμα καλούνται να μαζεύουν οι Γερμανοί

  • Νερό και τρόφιμα καλούνται να μαζεύουν οι Γερμανοί
    (Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/ Dick Johnson)

Αποθέματα νερού και τροφίμων θα κληθούν να συγκεντρώσουν βάσει νόμου οι Γερμανοί, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επίθεση ή φυσική καταστροφή! Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, είναι κάτι που θα πρέπει να κάνουν οι Γερμανοί εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία».

«Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες, ενώ θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε μέρες» γράφει η εφημερίδα.

Μάλιστα όπως σημειώνει, κοινοβουλευτική επιτροπή είχε ζητήσει, ήδη από το 2012, να καταρτιστεί στρατηγική Πολιτικής Άμυνας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.

Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος. Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις τελευταίες αιματηρές επιθέσεις. Ήδη το Βερολίνο έχει ανακοινώσει την αύξηση των δαπανών για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και τη δημιουργία ειδικής μονάδας καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.