22 Αύγουστος 2016, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2016, 16:02

Αγωγή του ΟΑΣΘ για την επ’ αόριστον επίσχεση

  • Αγωγή του ΟΑΣΘ για την επ’ αόριστον επίσχεση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική, αλλά όχι παράνομη, η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης βρίσκονται από σήμερα σε κινητοποίηση διαρκείας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων Ιουνίου και Ιουλίου.

Οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

«Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζόμενους. Και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους γι’ αυτό η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επίσχεση εργασίας», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Ο Οργανισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, δεν σκοπεύει να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. «Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε, η διοίκηση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και οι φορείς στην πόλη, είναι διάλογο με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή», σημειώνει ο Χρήστος Στεφανίδης.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, εμμένουν στην απόφαση για την επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας, και απαντούν επίσης με αγωγές, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης του οργανισμού προς το σωματείο.