22 Αύγουστος 2016, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2016, 11:41

Επίτιμος δημότης Θερμαϊκού ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

  • Παυλόπουλος σε Γκουτέρες: Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επίτιμος δημότης του Δήμου Θερμαϊκού θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Νέα Μηχανιώνα για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας της Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας.

Η τελετή ανακήρυξης θα γίνει στις 12:00, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης. Αμέσως μετά ο Προκόπης Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας Μαργαρίτη Ευαγγελίδη και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο δήμαρχος.


(Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στις 20:00 ο ΠτΔ θα μεταβεί στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης για τον εσπερινό και θα παρακολουθήσει τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας.

Ο εσπερινός θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ στις 20:30 θα αρχίσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα.

Στις λαμπρές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρών μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς.