21 Αύγουστος 2016, 02:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2016, 02:56

Ρίο 2016: Στα ουράνια η Ελλάδα με την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη (βίντεο)

  • Ρίο 2016: Στα ουράνια η Ελλάδα με την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Σχεδόν 24 ώρες μετά το σπουδαίο αγώνα της, η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στο Ολυμπιακό Στάδιο για την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ. Κι αν στον τελικό είχε άγχος, αντίθετα αυτή ήταν μια γλυκιά αναμονή για την 26χρονη Ολυμπιονίκη που έλκει την καταγωγή της από τον Πόντο.

Η παρουσία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής πορείας, τα τελευταία δύο χρόνια (τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και «χρυσή» πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ). Δικαιολογημένα λοιπόν συγκινήθηκε την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου και μαζί της ένιωσαν έντονα συναισθήματα όλοι οι Έλληνες που... ξενύχτησαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ προκειμένου να την δουν να ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου.

Ήταν η τρίτη φορά στο Ρίο και πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες για αγώνισμα του στίβου μετά το 2004, όπου η ελληνική σημαία ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό. Χαμογελαστή, στο τέλος, έβγαλε την καθιερωμένη φωτογραφία μαζί με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, και την Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία που κατετάγη τρίτη.


(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης
Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη ενημερώθηκε πριν από την αναχώρηση της για το Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο και την απονομή του χρυσού μεταλλίου, πως θα είναι η σημαιοφόρος στην τελετή λήξης! Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τιμά την Ελληνίδα, που κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ομάδας στο Ρίο. Η τελετή λήξης, όπως και της έναρξης, θα γίνει στο Μαρακανά.

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου. Η Στεφανίδη θα επιστρέψει από την Βραζιλία (με ενδιάμεσο προορισμό το Παρίσι) στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου, στις 16:35, με πτήση της Air France.