19 Αύγουστος 2016, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2016, 19:24

Ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του Γιάννη Συγγιρίδη (φωτο)

  • Ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του Γιάννη Συγγιρίδη (φωτο)
  • Ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του Γιάννη Συγγιρίδη (φωτο)
  • Ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του Γιάννη Συγγιρίδη (φωτο)

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της Δόξας Λυδίας και του Παλλαλιακού και η καλλιτεχνική εκδήλωση που ακολούθησε αργότερα, προς τιμήν του Γιάννη Συγγιρίδη, καλλιτέχνη και πρώην προέδρου και προπονητή της Δόξας Λυδίας, ο οποίος πέθανε πρόωρα στα 49 του χρόνια το 2014, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Δόξα Λυδίας σε συνεργασία με την ομάδα του Παλλαλιακού.

Με τον ποδοσφαιρικό αγώνα ξεκίνησε η εκδήλωση μνήμης. Στο 5ο λεπτό του αγώνα ο διαιτητής σφύριξε για προσωρινή διακοπή και ζήτησε να κατευθυνθούν οι ομάδες προς τα αποδυτήρια.


Αναμνηστική φωτογραφία μετά την αποκάλυψη των εμφανίσεων

Εκεί, έξω από το χώρο, ο ευρωβουλευτής και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης από τη μία πλευρά και ο πρόεδρος του Παλλαλιακού Γιώργος Ιωαννίδης από την άλλη, έκαναν τα αποκαλυπτήρια δύο εμφανίσεων –με τα χρώματα των δύο ομάδων– σε κάδρα, με τον αριθμό «5» που φορούσε ο εκλιπών.

Ο αγώνας, που παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα, έληξε 4-2 υπέρ των παλαιμάχων της Λυδίας.

Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λυδίας. Καλλιτέχνες-μέλη του Παλλαλιακού έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς, ενώ μέρος των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από τις προσκλήσεις, δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό στο ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και στην ομάδα της Δόξας Λυδίας. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας, Μπάμπης Παναγιωτίδης.

Μεγάλη η επαγγελματική πορεία του Συγγιρίδη στον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν δύο αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν: η μία από τον γιο του εκλιπόντα Τάσο Συγγιρίδη στον πρόεδρο του Παλλαλιακού Γιώργο Ιωαννίδη για την προσφορά της ομάδας, και η άλλη από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη στον πρώην πρόεδρο της κοινότητας και της Δόξας Λυδίας Γιώργο Μυστρίδη, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι πρόεδροι της ομάδας.


Στιγμιότυπα από το ποντιακό γλέντι

Ένα ποίημα σε κάδρο, το οποίο έγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ανέστης Τεξακαλίδης, πρόσφερε εκ μέρους του ο ανιψιός του, Τάσος Τεξακαλίδης, στον γιο του τεθνεότα Τάσο Συγγιρίδη και τον εγγονό του Γιάννη:

Για τους κατοίκους της Λυδίας και για την ίδια τη ζωή τους
ήταν το λάβαρο του Πόντου, η έμπνευση και η δύναμή τους…

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής εκδήλωσης, ο Τάσος Συγγιρίδης –μέλος και λυράρης της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας– έπαιξε και τραγούδησε το αγαπημένο τραγούδι του πατέρα του, «Ο πατέρα μ’ μάνα, αχ, ψυχομαχεί», φορτίζοντας επιπλέον το ήδη έντονο συγκινησιακά κλίμα.

  • Φωτογραφίες: Μπάμπης Παναγιωτίδης.