19 Αύγουστος 2016, 16:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2016, 16:21

Ο Πούτιν στην Κριμαία – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

  • Πούτιν: Ο Τραμπ είναι έξυπνος και θα μπει γρήγορα στο ρόλο του αρχηγού κράτους
    (Φωτ.: Itar-Tass)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κριμαία, μετά τις απειλές του Πέτρο Ποροσένκο για εφαρμογή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία εάν δεν διακοπούν οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε αρκετές δεκάδες ανθρώπους τα τελευταία 24ωρα. Στην περιοχή βρίσκεται ήδη ο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να προεδρεύσει του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που συγκάλεσε εκτάκτως και με στόχο να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει επαφές με τους διοικητές των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή καθώς και με τοπικούς παράγοντες, ενώ θα δοθούν κατευθύνσεις για τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και πως έχει προετοιμάσει εκεί «τρομοκρατικές ενέργειες».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο Πούτιν θα παρευρεθεί και στο Εκπαιδευτικό Φόρουμ Νεολαίας της Ταυρίδας, που ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου. Στο φόρουμ που συμμετέχουν νέοι συνθέτες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, φέτος παίρνουν μέρος 3.000 νέοι ηλικίας 18-30 ετών.