19 Αύγουστος 2016, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2016, 12:10

Μάντης-Καγιαλής ανέβασαν ξανά την ελληνική ιστιοπλοΐα σε ολυμπιακό βάθρο

  • Μάντης-Καγιαλής ανέβασαν ξανά την ελληνική ιστιοπλοΐα σε ολυμπιακό βάθρο
    (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο έχει χρώμα χάλκινο. Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής έβαλαν και πάλι την ελληνική ιστιοπλοΐα στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας το όγδοο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της, και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό των Μπεκατώρου-Τσουλφά το 2004.

Μάντης και Καγιαλής ένωσαν τις δυνάμεις τους στα 470 τον Ιούνιο του 2008. Είναι το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με τις περισσότερες συμμετοχές.

«Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση της medal race. Αν και το δίδυμο είχε πει ότι θα σταματήσει όταν έχασε την πρόκριση για το Λονδίνο, εντούτοις με πείσμα, και «ελληνική ψυχή» όπως τόνισε ο Παύλος Καγιαλής, κατάφερε να πάρει το χάλκινο στο Ρίο.

«Στη τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια», ήταν το μήνυμα του Παναγιώτη Μάντη.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι, που έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους το Ρίο προκειμένου να προσαρμοστούν στις συνθήκες, ζητούν τη στήριξη του κόσμου για συνεχίσουν. «Και η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει στους αθλητές της», τονίζει ο Παύλος Καγιαλής.

Υπεύθυνος για τη σωστή προετοιμασία των δύο ιστιοπλόων είναι ο Γεράσιμος Ωρολογάς. Μάντης και Καγιαλής άνοιξαν... πανιά για Ρίο από την πρώτη θέση της ελληνικής κατάταξης και έχοντας στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 του 2014. Πρόκειται για δύο αθλητές που δεν είχαν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πριν από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο. Ωστόσο, μετά την εξασφάλιση ενός μεταλλίου στα 470 φρόντισαν να καθηλώσουν τους Έλληνες στις οθόνες τους.