18 Αύγουστος 2016, 21:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2016, 20:39

«Θα είμαστε πάντα δίπλα στον ποντιακό ελληνισμό», δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

  • «Θα είμαστε πάντα δίπλα στον ποντιακό ελληνισμό», δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ
    Κωνσταντίνος Τσουβάλας και Γιώργος Τανιμανίδης στη διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / STR)

Στη μεγάλη εθνική και κοινωνική προσφορά του ποντιακού ελληνισμού αναφέρθηκε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα συνοδοιπόρος σε κάθε στιγμή του. «Η Ελληνική Αστυνομία ευγνωμονεί το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα “Παναγία Σουμελά” για την επιδαψίλευση των τιμών που επεφύλαξε η διοικούσα επιτροπή του, στο Σώμα και τους Έλληνες αστυνομικούς.

»Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει και αναγνωρίζει τη διαχρονικά κοινωνική, πολιτιστική και εθνική προσφορά του ποντιακού ελληνισμού στην πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά Βερμίου, απονεμήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το Μέγα Παράσημο του Σταυρού της Σουμελιώτισσας και στον Αρχηγό, το Χρυσό Μετάλλιο της Σουμελιώτισσας. Στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όταν οι εκπρόσωποι του αντιπροσωπευτικότερου από πλευράς θρησκευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού συμβολισμού, Ιδρύματος των Ποντίων συμπατριωτών, αποφασίζουν να τιμήσουν κάποιον, η τιμή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, ξεχωριστή σημασία και εξαιρετική βαρύτητα για τον τιμώμενο.

»Γιατί η τιμή αυτή συμπυκνώνει, σ' ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, όλα εκείνα τα στοιχεία και τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν, όχι μόνον τον φορέα απονομής της τιμητικής διάκρισης, αλλά συνολικά την ιστορία και την αξία όλων όσους εκπροσωπεί».

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης από την πλευρά του είχε σταθεί στις δηλώσεις του στη στήριξη που παρείχαν «η Εκκλησία, η Πολιτεία, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας και μεγάλος αριθμός από επώνυμους και ανώνυμους ευλαβείς προσκυνητές» και είχε ευχαριστήσει ιδιαίτερα την ΕΛΑΣ για την συνεχή προσφορά της.