21 Αύγουστος 2016, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2016, 14:33

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τις συντάξεις Ποντίων, Βορειοηπειρωτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων

  • Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τις συντάξεις Ποντίων, Βορειοηπειρωτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους ανασφάλιστους Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, αλλά και όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες, που θα δουν να διορθώνεται μια κοινωνική σε βάρος τους αδικία. Σε εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίστηκαν στον πρόσφατο νόμο για το Ασφαλιστικό, από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές από τον ΟΓΑ οι αιτήσεις τους για το επίδομα των 360 ευρώ.

Το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων αντικαθιστά τις συντάξεις Ποντίων και Βορειοηπειρωτών που κόπηκαν με το Μεσοπρόθεσμο του 2013.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ αναφέρει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επεξεργασία των αιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και οι παλιοί δικαιούχοι, θα πρέπει να μελετήσουν τις –αυστηρότερες σε σχέση με το παρελθόν– προϋποθέσεις, να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Από τους ανταποκριτές οι δικαιούχοι θα μπορούν να παίρνουν και την προσυμπληρώμενη με τα στοιχεία τους φόρμα.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο. Αυτό που γενικά ισχύει, όμως, είναι ότι τα χρήματα θα πιστώνονται την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που έγινε η αίτηση.

Κατεβάστε από ΕΔΩ την εγκύκλιο του ΟΓΑ, στην οποία αναφέρονται όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν, ενώ περιγράφονται και οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος δικαιούχος του συγκεκριμένου επιδόματος.