18 Αύγουστος 2016, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2016, 17:32

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία

  • Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία
    Τρομακτική η έκρηξη στο Έλαζιλ, μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας (φωτ.: EPA / STR)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανακοίνωσε ότι 3 αστυνομικοί έχασαν τη ζωής τους και συνολικά 217 άτομα τραυματίστηκαν, από την αιματηρή επίθεση στην πόλη Έλαζιγ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Εκ των τραυματιών 85 είναι αστυνομικοί και 60 πολίτες. Οι 14 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στόχος της επίθεσης ήταν το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές από την ανατίναξη φορτηγού παγιδευμένου με εκρηκτικά μπροστά από το κτήριο.

Πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται στην νοτιοανατολική Τουρκία μέσα σε ένα 24ωρο, με στόχο το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας. Τη νύχτα εκδηλώθηκε επίθεση στο Βαν, με στόχο το αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, κεντρική συνοικία της πόλης. Ο απολογισμός είναι τρεις νεκροί, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί και 73 τραυματίες (εξ αυτών 20 αστυνομικοί).

Ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Έλαζιγ ακολούθησε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που στόχο είχε διερχόμενο στρατιωτικό όχημα στην πόλη Μπιτλίς, με αποτέλεσμα πέντε στρατιώτες και ένας πολιτοφύλακας να σκοτωθούν και έξι στρατιώτες να τραυματιστούν, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Από την Έλαζιγ όπου μετέβη εκτάκτως λόγω της βομβιστικής επίθεσης ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διακήρυξε ότι «ο φόβος δεν θα καταλάβει την Τουρκία», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το PKK και ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται τέλος ότι ένας πολιτοφύλακας σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, την Πέμπτη, με τους αντάρτες του PKK στο χωριό Ναζάρ.