18 Αύγουστος 2016, 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2016, 16:14

Μιχελάκης κατά ΝΔ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Μιχελάκης κατά ΝΔ για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ακόμα ο δεύτερος ήταν απλός βουλευτής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε πλήθος θεμάτων, με αποκορύφωμα την απόφαση του κόμματος να μην βγάλει ανακοίνωση για την επίθεση της Άγκυρας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετά από ερώτηση για τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μιχελάκης είπε μεταξύ άλλων πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα δείχνει πως έχουν πρόθεση να κόψουν την «ιδεολογική και ιστορική συνέχεια της παράταξης» και αυτό δεν αφορά μόνο το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την επίθεση της Τουρκίας στον ΠτΔ.

«Η τακτική αυτή δυστυχώς δεν σταματάει μόνο στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της ΝΔ να μην βγάλει καμιά ανακοίνωση για την αήθη και προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Άραγε έχει αλλάξει και αυτή η θέση της ΝΔ πάνω στο θέμα αυτό; Ελπίζω προσωπικά πως όχι . Καλύτερη απάντηση πάντως για αυτό θα ήταν μια ανακοίνωση έστω και τώρα την τελευταία στιγμή. Θα περιμένουμε...», είπε αναφερόμενος σε όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Προηγουμένως είχε ευχηθεί να είναι καλορίζικα τα νέα γραφεία της ΝΔ και πως «το κόμμα έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει σε τάξη το σπίτι του για να μπορεί να πείσει και την κοινωνία ότι μπορεί να βάλει και σε τάξη την χώρα».