18 Αύγουστος 2016, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2016, 14:32

Παρελήφθη το αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών

  • Γκάφα της Αιγύπτου με τα Σκόπια – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Μία ημέρα μετά τις πληροφορίες που ήθελαν την Τουρκία να έχει αποστείλει επίσημο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβε το αίτημα και το προώθησε αυθημερόν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «εφόσον συντρέχουν οι όροι, πιθανότατα αύριο θα αποσταλεί ο φάκελος προς την αρμόδια Εισαγγελία».

Οι «8» κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου. Οι συνεντεύξεις για τους δύο πρώτους είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αύριο, 19 Αυγούστου, ενώ τα υπόλοιπα αιτήματα –βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων– θα εξεταστούν στις 23, 24 και 25 Αυγούστου.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης υπογράμμισε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα αποφασίσει για την έκδοση τους. «Η Ελλάδα, ως κράτος δικαίου, θα ακολουθήσει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία και το διεθνές Δίκαιο», κατέληξε.