18 Αύγουστος 2016, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2016, 10:24

«Αδιανόητη» η ταχύτητα του ταχύπλοου-φονιά στην Αίγινα

  • «Αδιανόητη» η ταχύτητα του ταχύπλοου-φονιά στην Αίγινα
    (Φωτ.: aeginaportal.gr)

Με την «αδιανόητη», κατά τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ταχύτητα των 21 μιλίων την ώρα φαίνεται ότι έτρεχε το μοιραίο ταχύπλοο που εμβόλισε την τουριστική λάντζα στα ανοιχτά της Αίγινας, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμα δύο.

Όπως φαίνεται να κατάθεσε ο ίδιος ο 77χρονος που φέρεται να ευθύνεται για το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, η ταχύτητα του ταχύπλοου τη στιγμή του συμβάντος ήταν τουλάχιστον 21 μίλια. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Δεν ήταν αυτός ο χειριστής
Σύμφωνα με τον αδερφό του νεκρού χειριστή της τουριστικής λάντζας, ο 77χρονος που θα παραμείνει κρατούμενος έως την Παρασκευή– ημέρα μέχρι την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, στη μία το μεσημέρι– δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι «ο χειριστής του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του», υπογραμμίζοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ως δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκώθηκαν και έφυγαν, πήγαν σπίτι τους συμβουλεύτηκαν τι θα πουν, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; Πλάκα κάνουμε;» είπε φανερά εκνευρισμένος.

Τι δείχνει η νεκροτομή στη σορό του καπετάνιου
Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου καπετάνιου της τουριστικής λάντζας, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή χώρα είχαν γεμίσει με θαλασσινό νερό.

Ο ιατροδικαστής έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Παρασκευή  θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.