17 Αύγουστος 2016, 23:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2016, 21:54

Ο Χαρακόπουλος στην 18η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών

  • Ο Χαρακόπουλος στην 18η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών
    Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην πόλη της Λάρισας

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την ιδιότητα του ερευνητή της ιστορίας του μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 18ης Πανελλήνιας Σύναξης Καππαδοκών (Γαβούστημα), που φέτος πραγματοποιείται στα Βούναινα Λάρισας, για την «Εκπαίδευση στις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Καππαδοκίας».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου (20:30) στο ανακαινισμένο πέτρινο διδακτήριο Βουναίνων, που ανεγέρθηκε το 1929 από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων. Ο Μ. Χαρακόπουλος, που είναι συγγραφέας και του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας», στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στη συμβολή της εκπαίδευσης, στην εθνική αφύπνιση των Ελλήνων της Ανατολής και ιδιαίτερα της μικρασιατικής ενδοχώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» με θέμα τη Μικρά Ασία, ενώ για τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετεχόντων θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Λάρισας Αν. Μάτος. Επίσης, ο ιστορικός Κωνσταντίνος Νίγδελης θα αναπτύξει το θέμα «Αργυρούπολη-Σουλούτσοβα-Βούναινα, πορεία στο χρόνο».

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2016