17 Αύγουστος 2016, 22:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2016, 22:51

Ρίο 2016: Αναβλήθηκε η κούρσα των Μάντη-Καγιαλή

  • Ρίο 2016: Αναβλήθηκε η κούρσα των Μάντη-Καγιαλή
    Το ελληνικό δίδυμο των 470 φωτογραφίζεται με τον προπονητή τους περιμένοντας την έναρξη της medal race στο Ρίο (φωτ.: hoc.gr)

Η άπνοια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν επέτρεψε να διεξαχθούν ιστιοδρομίες στην κατηγορία 470, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η medal race (κούρσα μεταλλίων) όπου συμμετέχουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Η ιστιοδρομία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 20:05 (ώρα Ελλάδας). Πλέον, η κούρσα που θα κρίνει το χρώμα του μεταλλίου για το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοίας μεταφέρθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, με ίδια ώρα έναρξης.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο αλλά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αφού θεωρητικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο χρυσό.

Στην περίπτωση που και αύριο δεν διεξαχθεί η medal race, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, επειδή δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημέρες στο πρόγραμμα, η βαθμολογία παραμένει ως έχει μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία οπότε και θα είναι η τελική κατάταξη. Να σημειώσουμε ότι το ελληνικό πλήρωμα μετά την ολοκλήρωση της 10ης και τελευταίας ιστιοδρομίας είναι στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Αποκλεισμός για Αναστασάκη
Σήμερα επίσης, από τις ελληνικές συμμετοχές, στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφύρα. Ο Έλληνας σφυροβόλος δεν κατάφερε να πλησιάσει το όριο που ήταν 76.50 και με βολές 71.01, 71.28 και μια άκυρη αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Πάντως, δεν ήταν πολλοί οι αθλητές που κατάφεραν να πιάσουν το όριο. Πάνω από 76.50 έριξαν μόνο ο Πολωνός Νοβίτσκι και ο Λευκορώσος Τσιχάν, με τους υπόλοιπους δέκα αθλητές να προκρίνονται λόγω κατάταξης.


Ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο

O Σπύρος Γιαννιώτης, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης, αναχώρησε από την Βραζιλία και αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα, στις 11:40, με την πτήση ΑΖ 720 της Αlitalia μέσω Ρώμης. Αντίθετα, κατά μία εβδομάδα παρατείνει την παρουσία του στο Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων θα επιστρέψει στην Ελλάδα την επόμενη Πέμπτη (25/8, 11:40) μέσω Ρώμης, με την πτήση ΑΖ 720 της Alitalia, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με τους Βλάση Μάρα και Βασιλική Μιλλούση.