17 Αύγουστος 2016, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2016, 15:30

Προθεσμία πήρε ο οδηγός του ταχύπλοου – Τον προπηλάκισαν συγγενείς

  • Προθεσμία πήρε ο οδηγός του ταχύπλοου – Τον προπηλάκισαν συγγενείς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Συνοδεία ισχυρής δύναμης του Λιμενικού αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά ο 76χρονος οδηγός του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα. Μαζί με τον συνήγορό του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο (με τον οποίο είναι και συγγενείς), ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Μέχρι την απολογία του την Παρασκευή, ο 76χρονος θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Το πρωί συγγενείς των θυμάτων του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ κάποιοι του πέταξαν και αντικείμενα. Μια γυναίκα, που έχασε την 5 ετών ανιψιά της και τον 44χρονο αδερφό της, κρατώντας φωτογραφίες τους προσπάθησε να επιτεθεί στον κατηγορούμενο, και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

Πληροφορίες, από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρουν ότι ο οδηγός του ταχύπλοου, που είναι και ιδιοκτήτης του, συνελήφθη μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος βρίσκονταν και άλλα τρία άτομα – ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Λυκουρέζος: Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 76χρονος ισχυρίζεται ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος, και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Αν και τονίζει ότι δεν έτρεχε, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Βλαΐκος)

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες του ναυτικού δυστυχήματος, πιο σοβαρά νοσηλεύεται η 29χρονη τουρίστρια από το εξωτερικό. Η κοπέλα ακρωτηριάστηκε μερικώς στο αριστερό της πόδι και υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση επανασυγκόλησης στο ΚΑΤ.

Ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στο φάρυγγα, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα και κατάγματα δύο ακόμα επιβάτες του τουριστικού σκάφους, ενώ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκε ένας αστυνομικός, που έκανε διακοπές.