11 Σεπτέμβριος 2013, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:06

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Τρικάλων θετικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς

  • Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Τρικάλων θετικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Τρικάλων θετικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς.

Την Κυριακή 9 και την Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη 2013, ομάδες μελών του συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, ανέβηκαν στον λόφο της Αναλήψεως και εθελοντικά καθάρισαν την περιοχή και την εκκλησία.

Δυστυχώς το απόμερου του χώρου του λόφου δεν βοηθά στη συντήρηση του καθαρισμού του με αποτέλεσμα ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης των Τρικάλων να έχει χρόνιο πρόβλημα αισθητικής μα και κυριολεκτικής ρύπανσης από πεταμένα σκουπίδια.

Ως σύλλογος αποφασίσαμε να δώσουμε το θετικό παράδειγμα της εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αντί της μίζερης και στείρας κριτικής. Αυτό που κρατήσαμε από όσα οι παλιότεροι μας δίδαξαν για τους τρόπους κοινωνικής οργάνωσης στις εκεί Πατρίδες μας, έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στον τόπο του και τους συμπολίτες τους.

Σαφώς και το μήνυμα που προσπαθήσαμε να στείλουμε στην τοπική κοινωνία δεν έχει να κάμει με το να αναλάβουν οι σύλλογοι εργασίες που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου, μα έχει να κάμει με την πριμοδότηση απλών καθημερινών πρακτικών του καθένα μας που δείχνουν σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Αρκεί το να φροντίζουμε να μην ρυπαίνουμε ασυλλόγιστα το περιβάλλον.

Λυπηρό σημείο της εξόρμησης η περισυλλογή συρίγγων που δυστυχώς δεν ήταν λίγες. Τα νιάτα μας θέλουν δημιουργικές διεξόδους και οφείλουμε αυτό να μην το παραβλέπουμε, κρύβοντας την αλήθεια πίσω από το δάχτυλο μας.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Σαββίδου Λένα

Η Γραμματέας
Παπαδοπούλου Νόπη

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Τρικάλων
Δείτε τα στοιχεία της Λέσχης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery