17 Αύγουστος 2016, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2016, 15:15

Μάντης-Καγιαλής φέρνουν σήμερα το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα

  • Μάντης-Καγιαλής φέρνουν σήμερα το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα
    (Φωτ.: Facebook / Mantis-Kagialis)

Τρία στα τρία έχει η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες την εβδομάδα που ξεκίνησε. Τη Δευτέρα ήταν το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, την Τρίτη ήταν το ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης.

Σήμερα είναι το μετάλλιο που θα φέρουν στην Ελλάδα οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, που μετέχουν στη medal race των 470 ανδρών.

Το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας, με βάση τους βαθμούς ποινής που έχει, έχει εξασφαλίσει ήδη το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο, στην τελευταία κούρσα θα παλέψει να ανέβει μία ή και δύο θέσεις ψηλότερα. Για να κατακτήσουν την κορυφή οι Μάντης και Καγιαλής θα πρέπει οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα και Ιγκόρ Μάρενιτς, που προηγούνται με 12 βαθμούς ποινής λιγότερους, να πάρουν σήμερα κατάταξη τουλάχιστον έξι θέσεις πίσω από το ελληνικό πλήρωμα. Την ίδια στιγμή, οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μία θέση πιο κάτω από τους Έλληνες στη medal race.

Η κούρσα των 470 ανδρών θα ξεκινήσει στις 18:50 (ώρα Ελλάδας). Επίσης, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν στο στίβο. Στις 17:05 ο σφυροβόλος Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζεται στο β’ προκριματικό γκρουπ, ενώ στις 04:16 ο Λυκούργος Τσάκωνας ρίχνεται στη μάχη των 200μ., στη γ’ ημιτελική σειρά.