16 Αύγουστος 2016, 23:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2016, 21:28

Κατηγορηματική προειδοποίηση Κοντονή στην ΕΠΟ

  • Κατηγορηματική προειδοποίηση Κοντονή στην ΕΠΟ

Κατηγορηματική προειδοποίηση στην ΕΠΟ έκανε ο Σταύρος Κοντονής. Με δήλωσή του, αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά για τον πρόεδρό της Γιώργο Γκιρτζίκη και υπογραμμίζει ξεκάθαρα πως αν στην Ομοσπονδία δεν πάρουν πίσω τις αλλαγές που έκαναν τελευταία στιγμή στη σύνθεση των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα, τότε το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει.

«Κατόπιν αυτών τους καλώ για τελευταία φορά να επαναφέρουν τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους και τηρώντας τις δεσμεύσεις τους προς την ΟΥΕΦΑ και την Σουπερ Λίγκα, αναφορικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα», τονίζει ο Σ. Κοντονής και επισημαίνει ότι σε «αντίθετη περίπτωση, και εφόσον επιμείνουν στις πραξικοπηματικές πρακτικές καταδολίευσης της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προκειμένου να προληφθούν κάθε είδους κοινωνικές παρενέργειες εξαιτίας των πρακτικών αυτών, υποχρεούμαι να ενεργοποιήσω τις νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού καθώς και την απάντηση της ΕΠΟ στην τοποθέτηση του Σ. Κοντονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης για την υπόθεση της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών μετά από απόφαση του δικαστή και προέδρου του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Αλέξανδρου Σάββα. Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας και παραπέμπονται μαζί του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, το μέλος της Football League Σπύρος Καλογιάννης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος.