16 Αύγουστος 2016, 19:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2016, 18:15

Ισπανική πόλη αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτο)

  • Ισπανική πόλη αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτο)
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπεναλμαδένα με μέλη της αρμενικής κοινότητας έξω από το δημαρχείο της ισπανικής πόλης (φωτ.: MFA Armenia)

Ακόμα μία νίκη για την Αρμενία αποτελεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς, από την πόλη της Μπεναλμαδένα στην Ισπανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ισπανικής πόλης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναγνώρισης του εγκλήματος κατά των Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Η Μπεναλμαδένα είναι μία από τις τουλάχιστον είκοσι πόλεις στην Ισπανία που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων» πρόσθεσε το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.


Η είσοδος της Μπεναλμαδένα

Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη γενοκτονία ήταν η Ουρουγουάη το 1965. Από τότε τριάντα κράτη έχουν προχωρήσει σε καταδίκη και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ελλάδα, Κύπρος, Λίβανος, Καναδάς, Βενεζουέλα, Αργεντινή και 43 πολιτείες των ΗΠΑ. Αναλόγως έχει πράξει το Βατικανό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών και άλλοι διεθνείς οργανισμοί.


Στιγμιότυπο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ισπανικής πόλης (Φωτ.: MFA Armenia)