16 Αύγουστος 2016, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2016, 14:51

Νεαρός ομογενής συγκινεί λέγοντας το «Πάτερ Ημών» σε ναό στο Ωραιόκαστρο

  • Νεαρός ομογενής συγκινεί λέγοντας το «Πάτερ Ημών» σε ναό στο Ωραιόκαστρο
    Ο νεαρός ομογενής Παναγιώτης Κουφός εντυπωσίασε τους πιστούς στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο (φωτ.: typosthes.gr)

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, ο νεαρός ομογενής Παναγιώτης Κουφός, στους πιστούς αλλά και στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα που χοροστατούσε στον εσπερινό στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο. Ο 21χρονος που ζει με τους γονείς του στη Βοστώνη, σπουδάζει μηχανολογία σε πανεπιστήμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσφέρει σημαντικό έργο στη Μητρόπολη Βοστώνης, είπε το «Πάτερ Ημών» στα αγγλικά εντυπωσιάζοντας όλους όσοι παρευρίσκονταν στο ναό.

Στόχος του ήταν να στείλει μήνυμα πως «η Ορθοδοξία είναι παντού στον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα».

«Από μικρό παιδί επιθυμούσα να επισκεφτώ το Άγιο Όρος, να δω από κοντά το νεανικό έργο των ενοριών μας στις κατασκηνώσεις και να επισκεφτώ τις Μητροπόλεις της πατρίδας μας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας πως και στην Αμερική γίνεται σπουδαία δουλειά. 


Οι γονείς και ο αδερφός του Παναγιώτου Κουφού

«Η Μητρόπολή μας εκεί έχει ένα ελληνοαμερικανικό δημοτικό σχολείο, που πήγα από μικρό παιδί, για να μάθω την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τη θρησκεία μας. Το μυαλό και η ψυχή όλων των Ελλήνων της Αμερικής είναι εδώ, στην Πατρίδα, κοντά σας» πρόσθεσε.

Ο 21χρονος θα μείνει στην Θεσσαλονίκη μέχρι τις 19 Αυγούστου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να επισκεφτεί και τους εκεί ιερούς ναούς των Μητροπόλεων.