16 Αύγουστος 2016, 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2016, 11:24

Αέρας... ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπόδια

  • Αέρας... ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπόδια
    Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή του Κώστα Δουβαλίδη στους αγώνες Μπρούνο Ζάουλι (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Στέφανος Ραπάνης)

Πρώτος από την 4η προκριματική σειρά πέρασε ο Κώστας Δουβαλίδης στα ημιτελικά των 110 μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, θέτοντας έτσι βάση για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ο ίδιος απέδωσε την πρόκρισή του στην Παναγία και αμέσως μετά τον τερματισμό του φίλησε φυλαχτό που είχε στη φανέλα του.

Ο 29χρονος πρωταθλητής έκανε χρόνο 13,41 λαμβάνοντας την 1η θέση στην προκριματική σειρά που έτρεξε και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο χρόνος του ήταν ο έκτος καλύτερος των προκριματικών.

«Για εμάς εδώ στο Ρίο, ακόμη είναι της Παναγίας και αυτό εμένα με βοήθησε. Την έχω μαζί μου, εδώ στο πέτο. Οι συνθήκες που συναντήσαμε ήταν δύσκολες, εγώ όμως νερό στο διάδρομο ευτυχώς δεν πρόλαβα να δω. Με βοήθησε και η ακύρωση του Μπελοσιάν αφού ο διπλανός διάδρομος ήταν κενός. Αύριο θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ευχαριστώ τους Έλληνες που ξενύχτησαν και μου έδωσαν θετική ενέργεια», είπε ο Δουβαλίδης στην ΕΡΤ.

Η επόμενη μάχη του θα είναι τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 02:40, διεκδικώντας μια θέση στον τελικό των 110 μ. με εμπόδια. Στον ημιτελικό συμμετέχει και ο Κύπριος Μίλαν Τραΐκοβιτς που τερμάτισε τρίτος με χρόνο 13,59 από τη δική του προκριματική σειρά και προκρίθηκε με τη 15η καλύτερη επίδοση.