14 Αύγουστος 2016, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2016, 19:27

Μουζάλας: Ανυπόστατα τα περί μεταφοράς προσφύγων από την Γερμανία στην Κρήτη

  • Μουζάλας: Ανυπόστατα τα περί μεταφοράς προσφύγων από την Γερμανία στην Κρήτη

«Ψευδέστατα και εκ του πονηρού» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μουζάλας τα σενάρια που εμφανίζουν την Γερμανία έτοιμη να στείλει στην Κρήτη 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Με δηλώσεις του στο Cretalive, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των συγκεκριμένων πληροφοριών.

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας» τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε όσα ακολούθησαν την περιβόητη σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους και τον περιφερειάρχη στην Κρήτη.

«Τη σύσκεψη την προκάλεσα εγώ. Εγώ ζήτησα να συναντήσω τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον περιφερειάρχη, για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Και μπορώ να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη. Έμαθα εκ των υστέρων ότι υπήρξε μια παραφιλολογία περί μυστικών συναντήσεων και παρασκηνίου.

»Τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε. Ούτε μυστικές συναντήσεις με δημάρχους, ούτε προσυννενόηση, ούτε παρασκήνιο, ούτε το παραμικρό από όσα διακινήθηκαν εκ των υστέρων με προφανή στόχο να μεγαλώσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα», πρόσθεσε.