13 Αύγουστος 2016, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2016, 13:47

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων τιμήθηκαν στην Αυστραλία (φωτο)

  • Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων τιμήθηκαν στην Αυστραλία (φωτο)
    Ο νεαρός ομογενής Κωνσταντίνος Παπουλίδης ανάβει το κερί των Ελλήνων
  • Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων τιμήθηκαν στην Αυστραλία (φωτο)
    Με πρώτη τη σημαία της Αυστραλίας, τα λάβαρα των τριών εθνών εισέρχονται στην αίθουσα.
  • Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων τιμήθηκαν στην Αυστραλία (φωτο)
    Ο ιστορικός Σταύρος Σταυρίδης, ο γενοκτολόγος δρ. Παναγιώτης Διαμάντης, η πρόεδρος του «Ποντοξενιτέα» Ελένη Μακρή και ο πολιτικός αναλυτής Τζέημς Άνταμς ανάμεσα στους επισήμους

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων τιμήθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας στις 7 Αυγούστου 2016. Η εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε ο Νίνος Άαρον, άνοιξε με την είσοδο της γαλανόλευκης την οποία με περηφάνια έφερε ο νεαρός Κωνσταντίνος Παπουλίδης, ο οποίος στη συνέχεια άναψε κερί στη μνήμη των θυμάτων των τριών γενοκτονιών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός Σταύρος Σταυρίδης ενώ συμμετείχαν επίσης ο γενοκτολόγος δρ. Παναγιώτης Διαμάντης, η πρόεδρος της Αδελφότητας «Ποντοξενιτέας» Ελένη Μακρή, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, Παναγιώτης Παπουλίδης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και της αρμενικής ομογένειας, του Εβραϊκού Συμβουλίου Νέας Νοτίου Ουαλίας και άλλων κοινοτήτων.

Την αυστραλιανή κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Κρις Μπάουεν, σκιώδης θησαυροφύλακας, ο Κρεγκ Κέλι, βουλευτής της εθνικής κυβέρνησης και ο πολιτειακός γερουσιαστής αιδεσιμότατος Φρεντ Νάιλ.

Όλοι οι ομιλητές επισήμαναν την ανάγκη δημιουργίας αυτόνομης ασσυριακής περιοχής εντός ενός ομόσπονδου ιρακινού κράτους, την ανάγκη αναγνώρισης από το εθνικό κοινοβούλιο της Αυστραλίας των γενοκτονιών των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων και τέλος την ανάγκη συμπόρευσης των τριών γηγενών λαών της Ανατολίας στις διεκδικήσεις του για τα εθνικά τους δίκαια.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας, εκδήλωση μνήμης για την Καταστροφή της Σμύρνης.

Gallery