13 Αύγουστος 2016, 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2016, 18:46

Κούβα: Πούρο 90 μέτρων για τα γενέθλια του Φιντέλ

  • Κούβα: Πούρο 90 μέτρων για τα γενέθλια του Φιντέλ
    Πούρο για το βιβλίο Γκίνες αφιερωμένο στον Φιντέλ Κάστρο για τα 90στά γενέθλιά του, παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Αβάνα (EPA / Ernesto Mastrascusa)

Ένας κατασκευαστής κουβανέζικων πούρων κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο μήκους 90 μέτρων, όσο δηλαδή το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Αφιέρωσε το δημιούργημά του στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που γίνεται σήμερα 90 ετών.

Ο 72χρονος Χοσέ Καστελάρ Κάιρο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ –πούρο 82 μέτρων– που κατείχε ο ίδιος μετά από προσπάθεια δέκα ημερών και με τη συνδρομή αρκετών βοηθών στο τύλιγμα του πούρου. Η επίπονη εργασία έλαβε χώρα σε ένα παλιό φρούριο της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας.

«Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε ο δημιουργός του.

Το μήκος του πούρου πάντως εξακριβώθηκε από έναν αξιωματούχο της βρετανικής πρεσβείας που δήλωσε πως θα στείλει την πληροφορία με επιστολή του στην επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, ζητώντας την επικύρωση του ρεκόρ.