12 Αύγουστος 2016, 21:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2016, 19:09

Τσαβούσογλου: 32 Τούρκοι διπλωμάτες λιποτάκτησαν

  • Τσαβούσογλου: 32 Τούρκοι διπλωμάτες λιποτάκτησαν
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιφυλάχθηκε για την αντίδραση της Άγκυρας για τους 32 διπλωμάτες που λιποτάκτησαν (φωτ.: EPA / Pushra Kumara)

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι από τους 208 διπλωμάτες καριέρας που ανακλήθηκαν στην Άγκυρα, οι 32 δεν επέστρεψαν παρά τις εντολές της υπηρεσίας.

Όσον αφορά τους 32 που δεν υπάκουσαν στην εντολή και στην ουσία λιποτάκτησαν, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι καθώς η πληροφορία είναι πρόσφατη, δεν έχει αποφασιστεί τι ακριβώς θα πράξει η κυβέρνηση για το θέμα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε και στο θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεία ανώτερων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 23-24 Αυγούστου, με στόχο να συνεργαστεί με την Τουρκία για το θέμα.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Τζαβάντ Ζαρίφ με τη σειρά του είπε ότι οι σχέσεις Ιράν-Τουρκίας είναι παραδοσιακά καλές και ότι με τον Τούρκο ομόλογό του συζήτησαν για το θέμα της Συρίας. Ο Ζαρίφ δήλωσε επίσης ότι κοινό τόπος για όλες τις πλευρές είναι να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Συρία.