12 Αύγουστος 2016, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2016, 18:13

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

  • Ψηφίζεται η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά
    (Φωτ.: Flickr)

Η πτώση του υδράργυρου και οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το σαββατοκύριακο, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τους βοριάδες, όμως, να επιμένουν.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, κεντρική Στερεά, στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματά της. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τους 31 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.