12 Αύγουστος 2016, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2016, 13:14

Η μεγάλη φυγή των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο

  • Η μεγάλη φυγή των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με πλοία, τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία, ΙΧ εγκαταλείπουν από νωρίς σήμερα το πρωί την Αθήνα όσοι έχουν άδεια αυτή την περίοδο αλλά και οι εκδρομείς του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου. Στο επίκεντρο της μεγάλης φυγής βρίσκεται όπως και όλο το καλοκαίρι το λιμάνι του Πειραιά, καθώς Έλληνες και ξένοι επιβιβάζονται με πολλά σχέδια για ξεκούραση και διασκέδαση στα πλοία που πηγαίνουν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό και την Κρήτη, με τους πιο κοντινούς προορισμούς να έχουν την τιμητική τους. Στους δρόμους γύρω από το λιμάνι η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη και παντού υπάρχουν άνδρες της Τροχαίας.

Το αδιαχώρητο γίνεται και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση όχι μόνο στις αναχωρήσεις αλλά και στις αφίξεις των τουριστών.

Οι εκδρομείς που έχουν επιλέξει το αεροπλάνο για να μετακινηθούν φαίνεται να προτιμούν την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Βόρεια Ελλάδα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την τροχαία έγινε γνωστό ότι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα και από νωρίς το πρωί ισχύουν τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας που εφαρμόζονται κάθε χρόνο για την ασφάλεια των εκδρομέων.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί κλπ).

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

  • Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 16:00-21:00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 06:00-16:00
  • Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16:00-23:00
  • Την Κυριακή 14 Αυγούστου ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου.