11 Αύγουστος 2016, 23:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2016, 20:58

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
    (Φωτ.: Flickr / Luke Gray)

Ένα μικρό… διάλειμμα στο καλοκαίρι προβλέπουν την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων, καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους, θα εκδηλωθούν στην κεντρική και βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις που στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.