11 Αύγουστος 2016, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2016, 18:04

Ρίο 2016: Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες κωπηλάτες

  • Ρίο 2016: Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες κωπηλάτες
    Η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαΐδου τερμάτισαν στην τέταρτη θέση (φωτ.: EPA / Diego Azubel)

Αν και θεωρούνταν φαβορί για μία θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, έπειτα από την πολύ καλή τους εμφάνιση στα προκριματικά, η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαΐδου δεν κατάφεραν να πιάσουν την αναμενόμενη απόδοση στον τελικό του διπλού σκιφ.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα, ήδη από την εκκίνηση έμειναν μακριά από τις αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην τέταρτη θέση.

Μεγάλη υπέρβαση για το πλήρωμα της ελληνικής τετρακώπου ελαφρών βαρών. Μπορεί τελικά οι Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος, Παναγιώτης Μαγδανής και Γιάννης Πέτρου να τερμάτισαν έκτοι στον μεγάλο τελικό, ωστόσο οι Έλληνες κωπηλάτες θεωρούνται «νικητές» δεδομένου ότι ταξίδεψαν για το Ρίο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μετά τον αποκλεισμό του ρωσικού πληρώματος.

Νωρίτερα, εκτός τελικού έμειναν οι Έλληνες της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών, οι οποίοι επίσης θεωρούνταν φαβορί. Οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου και Διονύσης Αγγελόπουλος πραγματοποίησαν απογοητευτική εκκίνηση και τερμάτισαν πέμπτοι στην 1η ημιτελική σειρά. Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα αγωνιστούν στον «μικρό» τελικό, στις 15:40, για τις θέσεις 7-12.