11 Αύγουστος 2016, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2016, 15:43

Θριαμβευτική υποδοχή στην Άννα Κορακάκη

  • Θριαμβευτική υποδοχή στην Άννα Κορακάκη
    Η Άννα Κορακάκη κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
  • Θριαμβευτική υποδοχή στην Άννα Κορακάκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Με εμφανές το τρακ απέναντι στους δημοσιογράφους, αλλά και με την κούραση να διαγράφεται στο πρόσωπό της, η «χρυσή» Άννα Κορακάκη κατέβηκε από το αεροσκάφος της Alitalia έχοντας κρεμασμένα στο λαιμό της τα δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Μετά την περιπέτεια που είχε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, και τη δίωρη καθυστέρηση καθώς θεωρήθηκαν «ύποπτα» τα πιστόλια σκοποβολής που είχε στις αποσκευές της, η Ολυμπιονίκης πάτησε… Ελλάδα λίγο μετά τις 13:15. Στο πλευρό της ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ άγημα απέδωσε τιμές. Στην αίθουσα αφίξεων η Ελληνίδα αθλήτρια κυριολεκτικά... πνίγηκε στις αγκαλιές συγγενών, φίλων και θαυμαστών που δεν σταμάτησαν να τη φωτογραφίζουν.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποδεχόμενος την Άννα Κορακάκη.

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, και οι οποίοι συνωστίζονταν για να της αποσπάσουν μια δήλωση, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο τόνισε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έκανε. «Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα», εξήγησε.

Η Άννα Κορακάκη ευχήθηκε να μην είναι η τελευταία Ελληνίδα αθλήτρια που κερδίζει δύο ολυμπιακά μετάλλια σε μία διοργάνωση, και εξήγησε ότι δούλεψε σκληρά και διαχειρίστηκε σωστά τα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες σημείωσε ότι ακόμα και αν δεν γυρνούσε με ένα χάλκινο και ένα χρυσό θα τα έλεγε όλα. Δεν ξεχνώ τις δυσκολίες που πέρασα, είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό», κατέληξε.