10 Σεπτέμβριος 2013, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:06

Ο Ιβάν Σαββίδης νέος ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας Αγνό;

  • Σαββίδης: Μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ιβάν Σαββίδης νέος ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας Αγνό;

Οι φήμες περί ενδιαφέροντος του Ιβάν Σαββίδη για την πολύπαθη ΑΓΝΟ φαίνεται να επιβεβαιώνονται πλέον απ' τους ίδιους τους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας, που αν και κρατά ανοικτές τις πόρτες της, δεν έχει παραγωγή απ' τον περασμένο Μάιο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, όπως σημειώνει στην εφημερίδα "Δημοκρατία", ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της ΑΓΝΟ Γιώργος Κουσαξίδης, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρείας στα μέσα Αυγούστου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σύμβολος του ομίλου επιχειρήσεων Σαββίδη, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον οικονομικό διευθυντή της Κολιόας - ιδιοκτήτριας της ΑΓΝΟ, Θέμη Κωστόπουλο.

Πριν από λίγες ημέρες δε σε συνάντηση του Σωματείου των Εργαζόμενων της ΑΓΝΟ με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και στελέχη της εταιρείας, όπου συζητήθηκε η προοπτική επιχειρησιακής σύμβασης, νομικός εκπρόσωπος της γαλακτοβιομηχανίας ανέφερε στους εργαζόμενους ότι δεν τίθεται πλέον θέμα στρατηγικού επενδυτή, αλλά αγοραστή, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του Ιβάν Σαββίδη.

Το όνομα του ομογενή επιχειρηματία είχε πρωτακουστεί την περασμένη άνοιξη, εν μέσω των αναταράξεων που βίωνε η ΑΓΝΟ και καθώς οδηγούνταν στην κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Παράλληλα τότε ο επιχειρηματίας μεθόδευε την απόκτηση της επίσης προβληματικής ΣΕΚΑΠ καθώς και το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς". Γι αυτό και οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ εξακολουθούν να κρατούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους, χτυπούν την κάρτα τους, συμπληρώνουν το οκτάωρο τους, αλλά δεν τους δίνεται παραγωγικό αντικείμενο.

 Τα χρέη της ΑΓΝΟ αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 13,5 εκατομμύρια αφορούν τη μητρική Κολιός, τα 17,5 παλιά δάνεια της ΑΤΕ που δεν εξυπηρετούνται και έχουν καταγγελθεί και τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: newmoney.gr