10 Αύγουστος 2016, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 17:28

Επαγγελματική και κινηματογραφική η ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς

  • Επαγγελματική και κινηματογραφική η ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Βγαλμένη από τα κινηματογραφικά πλατό ήταν η ληστεία που έγινε στο μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στη λεωφόρο Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους.

Οι δράστες δεν μπήκαν όλοι μαζί, αλλά χωρισμένοι σε ομάδες, ενώ φορούσαν «ψεύτικα πρόσωπα» φτιαγμένα από μάσκες σιλικόνης.

Στις 14:15 δύο από αυτούς, προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν στο κατάστημα. Ο ένας είχε πιστόλι με σιγαστήρα και χειροβομβίδα, και ο δεύτερος περίστροφο. Αφού κλείδωσαν τους οκτώ υπαλλήλους (εκτός από τη διευθύντρια και έναν υπάλληλο), και τους πέντε πελάτες στην τουαλέτα, πήραν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο 60.000 ευρώ.

Μετά από 45 λεπτά, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα της τράπεζας ώστε να μπουν μέσα δύο συνεργοί τους με περούκες, μάσκες, ολόσωμες φόρες και διαρρηκτικά εργαλεία, όπως τρυπάνια. Αφού υποχρέωσαν τη διευθύντρια να τους δώσει πρόσβαση στην αίθουσα των θυρίδων, στο υπόγειο του υποκαταστήματος, διέρρηξαν 21 θυρίδες πελατών και μία θυρίδα της τράπεζας.

Φεύγοντας, λίγο πριν από τις 16:00, οι τέσσερις ληστές χρησιμοποίησαν πιεστικό μηχάνημα και έριξαν χλωρίνη προκειμένου να σβήσουν οποιοδήποτε γενετικό υλικό. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή προς την άνοδο της λεωφόρου Κηφισίας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δράστες με απόλυτη ψυχραιμία καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι κοινοί ληστές, αλλά σεσημασμένοι και έμπειροι. Η πολύωρη ληστεία, το ότι περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση, το ότι γνώριζαν πως το συγκεκριμένο κατάστημα είχε θυρίδες, αλλά και οι μαρτυρίες που κάνουν λόγο για δράστες άνω των 35 ετών, απομακρύνουν το ενδεχόμενο η ληστεία να είναι να πρόκειται για έργο τρομοκρατών.

Αν και η Αντιτρομοκρατική έχει εποπτεία των ερευνών, εντούτοις η ληστεία στους Αμπελόκηπους θυμίζει περισσότερο Παλαιοκώστα.