10 Αύγουστος 2016, 16:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 14:36

Για κοινές επιθέσεις οπαδών του Γκιουλέν και PKK στον Πόντο προειδοποιεί η τουρκική Ασφάλεια

  • Για κοινές επιθέσεις οπαδών του Γκιουλέν και PKK στον Πόντο προειδοποιεί η τουρκική Ασφάλεια

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επιθέσεων μελών της Κίνησης Γκιουλέν σε συνεργασία με αντάρτες του PKK απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας προς την αντίστοιχη Διεύθυνση του Νομού Τραπεζούντας, σε έκθεσή της με τίτλο «Η Ανάλυση του Πραξικοπήματος».

Οι επίδικες περιοχές του Πόντου που αναφέρονται στην έκθεση είναι περί το Σαράχο-Ουζούνγκιολ, τη λίμνη Σέρα, την Παναγία Σουμελά, το αεροδρόμιο Τραπεζούντας και τα εμπορικά κέντρα.

Με βάση την έκθεση που φέρει ημερομηνία 16 Ιουλίου 2016, δηλαδή την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αλλά οι λεπτομέρειές της δημοσιοποιούνται τώρα, ο υποδιευθυντής Ασφαλείας Τραπεζούντας Μετίν Ισίκ απέστειλε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα τουριστικών περιοχών διαταγή για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων, καλώντας τους αστυνομικούς να ενημερώνουν τους πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους από τη δράση ενόπλων ομάδων.

Κατόπιν αυτών, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους προορισμούς του νομού Τραπεζούντας, με στόχο την καλύτερη ασφάλεια των τουριστών.