10 Αύγουστος 2016, 00:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 01:00

Ψηλά η Ελλάδα με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη – Το δάκρυ στην απονομή και οι συγκινητικές δηλώσεις του χρυσού κοριτσιού από την Δράμα (βίντεο)

  • Ψηλά η Ελλάδα με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη – Το δάκρυ στην απονομή και οι συγκινητικές δηλώσεις του χρυσού κοριτσιού από την Δράμα (βίντεο)

Στα ουράνια σήκωσε την Ελλάδα η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη με τον άθλο της στο Ρίο! Η 20χρονη πρωταθλήτρια από την Δράμα χάρισε προχθές τα πρώτα χαμόγελα ευτυχίας με το χάλκινο μετάλλιο και το βράδυ της Τρίτης ολοκλήρωσε την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τη μυθική εμφάνιση στην παράταση επί της Γερμανίδας Μόνικα Καρς (8-6) και κρέμασε γύρω από το λαιμό της το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα με πιστόλι.

Μια συγκλονιστική επιτυχία για την αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης που, παρά τις δυσκολίες στην προετοιμασία της, έδειξε πως έχει τεράστια αποθέματα ψυχής και ταλέντου. Με τον αγώνα της στο Ρίο «ανέβασε» τον ελληνικό λαό και έκανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συγκινηθούν και να δακρύσουν, όπως κι εκείνη, τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος –για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (τότε έξι χρυσά).

Λίγο μετά την απονομή, το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, κατέθεσε τις πρώτες σκέψεις και συναισθήματα στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης. «Ελπίζω τα δύο μετάλλια που κατέκτησα να γίνουν το έναυσμα να μπουν στα σκοπευτήρια κι άλλα παιδιά και να βγουν κι άλλοι σκοπευτές», τόνισε και παραδέχθηκε ότι έκανε προσπάθεια να κρατήσει τα δάκρυά της, τη στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου: «Συγκρατήθηκα να μην κλάψω, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου για να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο».

Ο πατέρας της, επίσης αθλητής της σκοποβολής, προπονητής και στήριγμά της έζησε με μεγάλη αγωνία την αναμέτρηση με την Γερμανίδα Καρς. Όταν έληξε ο αγώνας, πετάχθηκε από την καρέκλα του και έτρεξε να αγκαλιάσει την χρυσή Ολυμπιονίκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν συγχαρητήρια στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο twitter.

Η νύχτα έγινε... μέρα στο κτηριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας! Κατόπιν εντολής του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, φωταγωγήθηκαν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. «Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας», τόνισε ο Αχ. Ζαπράνης, «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την Άννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ'αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».