10 Αύγουστος 2016, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 09:56

Τι προτείνει η Εθνική Τράπεζα στους οφειλέτες με κόκκινα δάνεια

  • Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τέσσερις προτάσεις για να γλιτώσουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις κάνει η Εθνική Τράπεζα στους οφειλέτες με κόκκινα δάνεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή ενός ποσού ως δόση. Με ειδική ενημερωτική εκστρατεία που επικεντρώνει σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους, η τράπεζα επισημαίνει πως οι νέοι όροι αποπληρωμής των δανείων και των καρτών που θα προταθούν, θα επιτρέψουν στους δανειολήπτες–πελάτες της να διαχειριστούν καλύτερα το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημά τους.

Οι βασικές επιλογές που παρέχονται στους οφειλέτες είναι:

  1. Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
  2. Καταβολή μόνο τόκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  3. Καταβολή ποσοστού δόσης (μειωμένη δόση).
  4. Συγκέντρωση καταναλωτικών οφειλών σε νέο δάνειο.

Οι εν λόγω λύσεις είναι ενδεικτικές, αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις. Η Εθνική Τράπεζα καλεί τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της μηνιαίας οφειλής, να καταβάλουν έγκαιρα το ποσό που μπορούν να διαθέσουν και να επικοινωνήσουν με την τράπεζα, ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή και επωφελής λύση.

Στην ενημερωτική εκστρατεία της τράπεζας, που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της (www.nbg.gr), γίνεται εκτενής αναφορά και δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δανειολήπτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση οφειλών.