9 Αύγουστος 2016, 23:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2016, 21:58

Τι ζήτησαν στρατιωτικοί από τον υπουργό Εργασίας

  • Τι ζήτησαν στρατιωτικοί από τον υπουργό Εργασίας
    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η άρση της αδικίας σε βάρος των καταταγέντων στρατιωτικών της περιόδου 1990-1992 και το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε όσα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας μέχρι και τον Ιούλιο του 2016 προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό καθεστώς, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών, με επικεφαλής τον Ανέστη Τσουκαράκη, κατέθεσαν μάλιστα και υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Ο Γ. Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε να τα εξετάσει. Το θέμα πάντως με τα στελέχη που κατατάχθηκαν από το 1990 έως το 1992 πηγαίνει από τον Άννα στον Καϊάφα με συνέπεια να αντιμετωπίζονται ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» και να επιβαρύνονται επιπλέον χρόνια εργασίας.

Όσον αφορά στο δεύτερο μείζον ζήτημα τα μέλη της ΠΟΕΣ ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει έτσι ώστε και οι στρατιωτικοί που υπέβαλαν αίτηση μέχρι την 1η Ιουλίου να συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό νομοσχέδιο. Κι αυτό γιατί, για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ισχύει ως έναρξης συνταξιοδότησης η ημερομηνία υποβολής της αίτησης αλλά η ημερομηνία δημοσίευσης στον ΦΕΚ της απόφασης αποστρατείας.