9 Αύγουστος 2016, 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2016, 18:57

Ρίο 2016: Στους τελικούς τα ελληνικά κουπιά!

  • Ρίο 2016: Στους τελικούς τα ελληνικά κουπιά!
    Νικολαΐδου και Ασουμανάκη στον ημιτελικό του διπλού σκιφ στο Ρίο (φωτ.: EPA / Diego Azubel)

Η ελληνική κωπηλασία είχε εξαιρετική παρουσία στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη καθώς και το πλήρωμα της τετράκωπου ελαφρών βαρών με τους Γιάνναρο, Ντούσκο, Μαγδανή και Πέτρου! Έπειτα από μία εκπληκτική κούρσα, Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν πρώτες (6:51.99) στην πρώτη ημιτελική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και πήραν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος την Πέμπτη 11 Αυγούστου.

Το ελληνικό πλήρωμα έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στα τελευταία 500 μέτρα αφήνοντας πίσω του τις Λιθουανές Βισταρτάιτε και Βαλκιουκάιτε (6:52.46) και τρίτες τις Αμερικανίδες Ο' Λίρι και Τόμεκ (6:52.92).

Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή-Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Νικολαΐδου και Ασουμανάκη θα διεκδικήσουν ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου-Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Μαγδάνης, Ντούσκος, Πέτρου και Γιάνναρος τερμάτισαν στην τρίτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς της τετρακώπου άνευ ελαφρών βαρών, με χρόνο 6.23:95, πραγματοποιώντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο. Τα ελληνικά κουπιά βρέθηκαν πίσω από τους πρώτους Ελβετούς (6:17.85) και τους Δανούς (6:19.62) που τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ οι Ιταλοί έκαναν τον καλύτερο χρόνο (6:06.56) στις ημιτελικές σειρές. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (11/8).