10 Αύγουστος 2016, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 10:56

Στιγμές από τα παρχάρια στα Κομνηνά Εορδαίας (φωτο, βίντεο)

Με ανυπομονησία περίμεναν οι παρχαρομάνες του χωριού, να δουν τους πρώτους επισκέπτες στον οικισμό Παρχάρ’, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων στις πλαγιές του Βερμίου, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016. Ένα κάλεσμα, μια εξόρμηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας που συνεχίστηκε μέχρι την επόμενη μέρα, Κυριακή.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανηφόρισαν στα παρχάρια της περιοχής, απολαμβάνοντας όχι μόνο το πράσινο της φύσης αλλά και τα πεντανόστιμα ποντιακά εδέσματα που έφτιαξαν οι παρχαρομάνες.

Τον πρώτο ρόλο στη διοργάνωση είχαν οι νέοι. Και τις δυο ημέρες, έγινε ποντιακό γλέντι με τοπικούς καλλιτέχνες. Τους θεατές καλωσόρισε και ευχαρίστησε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τσιφλίδου, η οποία αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα των κατοίκων να κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησε εκ μέρους του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Θεοδοσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Κωτσίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καρακασίδης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

  • Φωτογραφίες: e-ptolemeos.gr.