9 Αύγουστος 2016, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2016, 16:07

Ανοιχτή πρόσκληση Οσιπίδη για δημόσιο διάλογο ποντιακών φορέων

  • Ανοιχτή πρόσκληση Οσιπίδη για δημόσιο διάλογο ποντιακών φορέων
    Αναστάσιος Οσιπίδης

Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο μέσω τηλεοπτικού δικτύου απευθύνει με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ και τους προέδρους των ομοσπονδιών-μελών ο Αναστάσιος Οσιπίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ. Αφορμή, κατά τον γράφοντα είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ και «το τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της». Στόχος είναι «να πάψει η παραφιλολογία και τα συντροφικά μαχαιρώματα».

Δημοσιεύουμε όλη την επιστολή του Αναστάσιου Οσιπίδη:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΔΙΣΥΠΕ,
Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μέλη της ΔΙΣΥΠΕ

Μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αποτυχημένη σύγκληση της καταστατικής συνέλευσης αλλά και το τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της, και επειδή θεωρώ παντελώς αχρείαστο και άσκοπο να σχολιαστούν μονομερώς τα όσα ελέχθησαν το τελευταίο δεκαήμερο, θεωρώ πολύ παραγωγικό και σκόπιμο να ενημερωθεί ανοιχτά το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Για το λόγο αυτόν προτείνω τη διεξαγωγή μιας δημόσιας συζήτησης από τους προέδρους των Ομοσπονδιών της ΔΙΣΥΠΕ και τον πρόεδρό της, με μοναδικό σκοπό το ξεκαθάρισμα του τοπίου αλλά και τη δημόσια έκφραση όλων των απόψεων ώστε να πάψει πλέον η παραφιλολογία και τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Σας προτείνω, αλλά παράλληλα και σας προσκαλώ σε έναν δημόσιο διάλογο που θα λάβει χώρα, κατόπιν μεταξύ μας συνεννόησης, στο PontosTV και με τη συμμετοχή τριών ή και τεσσάρων επιφανών Πόντιων δημοσιογράφων από τον ποντιακό χώρο.

Ελπίζω να συμφωνήσετε με την πρότασή μου, ώστε να ξεφύγουμε από τον τρόπο έκφρασης άλλων εποχών με μονομερείς πληροφορίες και αλληλοκατηγορίες μέσω επιστολών.

Και έτσι ο ποντιακός ελληνισμός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Το χρόνο και τη διαδικασία μπορούμε να τα συμφωνήσουμε μεταξύ μας.

Με τιμή,
Αναστάσιος Οσιπίδης