9 Αύγουστος 2016, 13:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2016, 01:01

Στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο ο Παυλόπουλος

  • Στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο ο Παυλόπουλος
    Περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μιχάλης Παππούς)

Στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου θα βρεθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στην Παναγία Σουμελά το πρωί της Δευτέρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης.

Πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν στην Τήνο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Προκόπης Παυλόυπολος θα δώσει τιμητική διάκριση σε αριστούχο του Λυκείου Μακροχωρίου. Πρόκειται για ένα βραβείο που έχει θεσμοθετηθεί στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Στις 11:00 θα γίνει λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Το μεσημέρι η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο χώρο Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Προσκυνήματος.