9 Αύγουστος 2016, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2016, 11:35

Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κύμη

  • Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κύμη
    (Φωτ.: evianews.gr)

Δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη, με τη δεύτερη να βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή και την άλλη να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στα εστίες φωτιάς γιατί δεν έχουν τεθεί εντελώς υπό έλεγχο.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Θύμιο της Καρύστου και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά στην Κύμη εκδηλώθηκε στις 05:50 στη θέση Σουτσίνι και καίει έκταση με πεύκα. Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν ούτε στιγμή. Συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 29 οχήματα, ενώ στην Κύμη υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα με 16 πυροσβέστες.

Από χθες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (βαθμός 3), υπάρχει και σήμερα στην Αττική, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Αργολιδοκορινθία, καθώς και στην Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου, γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες.