8 Αύγουστος 2016, 20:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2016, 20:42

Μετά το NBC και το αυστραλιανό Channel 7 «μπέρδεψε» την Ιστορία

  • Μετά το NBC και το αυστραλιανό Channel 7 «μπέρδεψε» την Ιστορία

Μετά τον σχολιαστή του NBC... μπέρδεψε την Ιστορία και Αυστραλός συνάδελφός του που θεώρησε κι εκείνος με τη σειρά του ότι ο Φίλιππος Β', ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου, ήταν Σκοπιανός Ολυμπιονίκης στην αρχαιότητα! Παρασυρόμενος ο Αυστραλός παρουσιαστής του «Channel 7» από το αμερικανικό NBC, επανέλαβε, βλέποντας την αποστολή της FYROM να μπαίνει στο «Μαρακανά», ότι «ο Φίλιππος Β' είναι βασιλιάς της Μακεδονίας, πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, που κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας» .

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν (από την ελληνική πρεσβεία στην Αυστραλία και άλλους ομογενειακούς φορείς), ο Αυστραλός σπορτκάστερ είχε τουλάχιστον την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη μέσω twitter.

Όπως έγινε γνωστό, το λεγόμενο «Κίνημα για τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα των Σκοπίων» είχε στείλει επιστολή στην ΔΟΕ και τις Ολυμπιακές Επιτροπές των Σκοπίων και των ΗΠΑ, ζητώντας να καταστεί δυνατόν οι Σκοπιανοί αθλητές να παρελάσουν στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, με το γράμμα «Μ» («Macedonia»). «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ και να μην παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα μας και είναι σωστό να χρησιμοποιείται το συνταγματικό μας όνομα», αναφέρεται στην επιστολή, με τη ΔΟΕ ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι η γειτονική χώρα συμμετέχει ως FYROM (πΓΔΜ) και η αλφαβητική κατάταξή της είναι στο γράμμα «F».