8 Αύγουστος 2016, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2016, 17:32

Προαναγγελία σκληρής σύγκρουσης της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΕΕ

  • Προαναγγελία σκληρής σύγκρουσης της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΕΕ
    Από τη σύνοδο των G20 στην Αττάλεια (Νοέμβριος 2015 – φωτ.: EPA / Berk Ozkan)

Την ημέρα που οι Κούρδοι απελευθέρωναν την Ιράπολη-Μένπετζ και προετοιμάζονταν για την πρόελαση στη ζώνη των 50 χιλιομέτρων που απομένει για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον λεγόμενο «Κουρδικό Διάδρομο», ο οποίος αποτελεί στην κυριολεξία τον εφιάλτη της Άγκυρας, ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, άτυπος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας και γενικός διευθυντής στην εφημερίδα Yeni Şafak, τη ναυαρχίδα των στρατευμένων υπέρ του Ερντογάν ΜΜΕ, έγραφε ένα άρθρο το οποίο αποτελεί στην ουσία συνέχεια εκείνου που δημοσιεύσαμε σε δύο συνέχειες την προηγούμενη εβδομάδα.

Το άρθρο, που παρατίθεται μεταφρασμένο, στην ουσία επιτίθεται ανοικτά εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ, τους κατηγορεί ότι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα και ότι έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, και καλεί τον τουρκικό λαό να προετοιμαστεί για έναν εμφύλιο πόλεμο και για έναν πόλεμο κατά πάντων, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος Πόλεμος Ανεξαρτησίας, μετά τον πόλεμο του 1919-1922.

Αν και ο κύριος εχθρός της Τουρκίας, κατά Καραγκιούλ, είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ, το θέμα για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι μείζον, κυρίως γιατί ο ελληνισμός έχει χαράξει στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας-επεκτατισμού μέσω Βρυξελλών. Η στροφή αυτή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής άρχισε το 1996, με την άρση του βέτο από πλευράς της Αθήνας για την είσοδο της Τουρκίας στην Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ, και ολοκληρώθηκε το 1999 με τη συμφωνία του Ελσίνκι, με την οποία στην ουσία άρχισαν οι ενταξιακές διαδικασίες για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

Άρα, αν η Τουρκία σταματήσει από μόνη της τις διαπραγματεύσεις, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σχεδιάσει μια νέα στρατηγική με βάση τα νέα δεδομένα.

Τέλος, η κατάσταση αυτή καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό. Άρα, με βάση την εχθρότητα και το μίσος που εκφράζουν τα άρθρα αλλά και οι δηλώσεις του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα. Ποια είναι αυτά; 

Ότι η Τουρκία, όταν σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση στο εσωτερικό της, θα επιχειρήσει να εκδικηθεί την ΕΕ και να καταστρέψει την Ελλάδα, με όπλο το Προσφυγικό. Και μιλάμε για πλήρη καταστροφή.

Η κυβέρνηση αυτή, δέσμια εθνομηδενιστικών ιδεοληψιών αλλά και αμαρτωλών δοσοληψιών με ΜΚΟ, δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο σενάριο. Πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός και να κάνουμε ένα δικό μας, ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης, για να σώσουμε την πατρίδα μας και τον ελληνισμό. Κάποιοι, και εντός Ελλάδος και εκτός, θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Θα τους αφήσουμε;