7 Αύγουστος 2016, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2016, 20:44

Σκοπιανό Ολυμπιονίκη βάφτισε τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας το NBC!

  • Σκοπιανό Ολυμπιονίκη βάφτισε τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας το NBC!

Απίστευτα πράγματα είπε ο παρουσιαστής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, Matt Lauer, που μετέδιδε την Παρασκευή για λογαριασμό του καναλιού την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο σχολιαστής, όταν μπήκε στο «Μαρακανά» η εξαμελής ομάδα της πΓΔΜ και αφού εκφώνησε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ήθελε να πει και... κάτι παραπάνω. Και συνέχισε, λέγοντας ότι η Μέρεντιθ Βιέρα (σ.σ. συμπαρουσιάστρια στην αναμετάδοση) «μου θύμισε πως ο Φίλιππος Β' είναι βασιλιάς της Μακεδονίας, πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας»!

Η Μέρεντιθ Βιέρα το θυμήθηκε (από που;) και το είπε στον συμπαρουσαστή της, ο οποίος το υιοθέτησε... αβίαστα!

Προφανώς και οι δύο δεν ξέρουν (από τα βιβλία που διαβάζουν) ότι για να πάρει κάποιος... μετάλλιο σε Ολυμπιάδα της αρχαιότητας έπρεπε πρώτα να είναι Έλληνας στην καταγωγή για να μπορεί να λάβει μέρος στους Αγώνες. Φαίνεται όμως, ότι, πέρα από Ιστορία το «ντουέτο» των σχολιαστών του NBC, δεν γνώριζε ούτε τα στοιχειώδη διαδικαστικά από τις τελετές έναρξης άλλων ετών.

Ότι δηλαδή, αυτό που χρόνια τώρα τηρεί η ΔΟΕ για την ονομασία της γειτονικής χώρας, είναι η πλήρης ευθυγράμμιση με τον ΟΗΕ. Η ΔΟΕ, όχι μόνο αποδέχεται την διεθνή ονομασία των Σκοπίων (FYROM), αλλά κατατάσσει την χώρα (αλφαβητικά) στο γράμμα «F», με το οποίο και μπήκε την Παρασκευή στο «Μαρακανά» μαζί με τις άλλες χώρες του γράμματος «F» (France, Finland κλπ)!