7 Αύγουστος 2016, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2016, 15:10

Γιούσρα Μαρντίνι: Από τα κύματα του Αιγαίου στην Ολυμπιακή πισίνα του Ρίο

  • Γιούσρα Μαρντίνι: Από τα κύματα του Αιγαίου στην Ολυμπιακή πισίνα του Ρίο

Ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο να προκριθεί στα ημιτελικά, πόσο μάλλον να κερδίσει ένα μετάλλιο, αλλά για την Γιούσρα Μαρντίνι το πλέον σημαντικό για εκείνη ήταν η αγάπη και η συμπαράσταση που πήρε από τον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξάλλου, η ζωή της μοιάζει σαν παραμύθι: Από την εμπόλεμη Συρία, βρέθηκε ναυαγός στο Αιγαίο κι από εκεί στο Ρίο με την ομάδα των προσφύγων.

Χθες το βράδυ κατέλαβε την 41η θέση στα 100μ πεταλούδα στις προκριματικές σειρές που έγιναν στην πισίνα του Ολυμπιακού Πάρκου. Με χρόνο ένα λεπτό και 9.21 δευτερόλεπτα, η κολυμβήτρια από τη Συρία, που πλέον ζει στη Γερμανία, αλλά η ηρωική της πράξη στο Αιγαίο πριν από εννέα μήνες την έκανε γνωστή σε όλο τον πλανήτη, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις 16 καλύτερες του αγωνίσματος.

«Και μόνο ότι βρίσκομαι εδώ αξίζει πάρα πολλά για μένα», είπε στο τέλος της προσπάθειάς της, την ώρα που τα video wall στην πισίνα έδειχναν το πρόσωπό της. Η 18χρονη κέρδισε το γενναιόδωρο χειροκρότημα των θεατών, κάτι που είχε συμβεί πιο πριν τόσο στο Ολυμπιακό Χωριό όσο και στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή της στο Ρίο.

«Κύριος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, θέλω να προπονηθώ καλά, έτσι ώστε να φτάσω εκεί σε μια διάκριση. Οφείλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που τόσο πολύ με υποστήριξε. Την Τετάρτη (σ.σ. αγωνίζεται στα 100μ ελεύθερο) ελπίζω να κάνω κάτι καλύτερο», συμπλήρωσε.